Betonbescherming

Bij Betontechniek zijn we volledig uitgerust om schade aan ondergronden en betonconstructies te voorkomen, terwijl we tegelijkertijd hun levensduur verlengen.

Ons doel met betonbescherming is het verminderen en voorkomen van de penetratie van schadelijke stoffen in betonoppervlakken, waardoor de levensduur significant toeneemt. Hierbij kunt u denken aan methoden zoals het impregneren van beton en het toepassen van beschermende coatings, slijtlagen en systemen die dampdoorlatend of juist volledig afsluitend zijn.

Coatings

Bij onze coatingtechnieken ligt de focus op het aanbrengen van een beschermende afwerkingslaag op beton. Deze beschermt tegen externe factoren zoals chemicaliën, strooizouten en vervuiling.

Slijtlagen

Onze slijtlaagtechnieken omvatten het aanbrengen van een beschermende laag op verschillende materialen zoals asfalt, beton, staal en hout. Dit helpt bij het dichten van scheurtjes en oneffenheden. Deze lagen, meestal een combinatie van bitumen of Epoxy met fijn split, zijn essentieel om de ondergrond te beschermen tegen weersinvloeden, zoutindringing en scheurvorming, zoals in parkeergarages of op bruggen.

Quote icon Bij Betontechniek hebben we alle expertise in huis om schade in ondergronden en beton te voorkomen en de levensduur ervan te verlengen. Quote icon

Specialistische Preventietechnieken

In de wereld van beton geldt duidelijk dat voorkomen beter is dan genezen. Wij passen een reeks van specialistische preventietechnieken toe voor het controleren van scheurvorming in beton en het voorkomen van stofproblemen in bijvoorbeeld tunnels en bij stations.

Deze parkeergarage is voorzien van een coating op de afwerkingslaag.

White Tank System (WTS)

Deze unieke aanpak binnen SMT Betontechniek gaat uit van het gecontroleerd laten ontstaan van scheuren in beton om uiteindelijk een sterker en waterdicht resultaat te bereiken. Het idee is om scheuren op specifieke, gecontroleerde locaties te laten ontstaan, in samenwerking met constructeurs. Dit kan leiden tot besparingen op krimpwapening.

Bij de toepassing van WTS bieden wij een tienjarige verzekerde waterdichtheidsgarantie. Een succesvol voorbeeld van de toepassing van WTS is de bouw van de ondergrondse parkeergarage DUO2 in Groningen, waar door de besparing op wapening het systeem uiteindelijk kosteneffectief was.

Betonbescherming projecten

Vloeistofdichte vloer op PPE terrein

Betontechniek heeft een indrukwekkende vloeistofdichte voorziening van maar liefst 700 m2 gerealiseerd op het terrein van een industriële opdrachtgever.

Lees meer
Lees meer over Vloeistofdichte vloer op PPE terrein

Betonpreventie Brug Parkstrook Vleuterweide

In Vleuten heeft Betontechniek bij de Brug Vleuterweide het verkeersbrugdek afgewerkt. Het geheel is voorzien van een epoxy slijtlaag en is vervolgens ingestrooid met grove korrel.

Lees meer
Lees meer over Betonpreventie Brug Parkstrook Vleuterweide

Chemisch resistente gietvloer

Wij hebben voor Alfa Laval in Breda een gietvloer aangebracht naar wens van de opdrachtgever. Chemische resistentie en kleur waren hierbij belangrijke aspecten.

Lees meer
Lees meer over Chemisch resistente gietvloer

Meer informatie over betonbescherming?

Marco de Ruiter

Projectleider Betontechniek


0627458757

Bjorn Verbaken

Projectleider Betontechniek


0625257385