Bekijk alle artikelen

Nieuwe wegdekreiniger voor Strukton Milieutechniek

Vanaf heden kunnen we een nieuwe wegdekreiniger toevoegen aan ons wagenpark. De wegdekreiniger is groter dan de huidige wegdekreinigers en is volledig uitgerust met de nieuwste technieken en software.

Hij dient ter vervanging van de huidige DAF wegdekreiniger met brock opbouw. De nieuwe wegdekreiniger is een Volvo FM 6×2 met een bucher opbouw. Hij heeft 3 assen waaronder een naloopas. Deze blijft aan de grond en stuurt ook mee. Tevens is hij voorzien van een Globetrotter cabine wat ervoor zorgt dat hij extra hoog is.

De borstels kunnen pneumatisch aangestuurd worden. De zijborstels roteren hydraulisch. Daarnaast is hij van alle gemakken voorzien zoals bijvoorbeeld heet water en hogedruk. De vuilwatertank is 12 kuub en hij kan 6000 liter aan schoon water meenemen.

In tegenstelling tot de huidige wegdekreinigers heeft deze Volvo een automatische transmissie. Dit wordt ook wel Volvo I-Shift genoemd met superkruip, wat hem in staat stelt langzaam te rijden op zijn eigen transmissie. De bediening in de cabine is zo gegroepeerd dat je alles intuïtief kunt bedienen.

Ook is hij voorzien van 360 graden camera’s zodat je rondom de wegdekreiniger alles kunt zien. Deze Volvo heeft de nieuwste EURO VI Step D motor die voldoet aan de hoogste emissie normen.

De wegdekreiniger zal dagelijks gebruikt gaan worden door onze collega’s van de Incident Management afdeling.

Wegdekreiniger Strukton Milieutechniek