Bekijk alle artikelen

Bodemsanering tussen twee panden in

In de provincie Noord-Brabant voeren we in opdracht van Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) een bodemsanering uit. Tussen twee bedrijfspanden is afval van een drugsproductie geloosd, waarbij de bodem verontreinigd is geraakt. De grond is slechts beperkt verwijderd doordat de kans op verzakkingen van de gebouwen aanwezig is.

Tussen twee panden in is de grond weggehaald om een bodemsanering uit te voerenEen drijflaag in een emmer waar een meting op losgelaten wordt

Het grondwater is sterk verontreinigd met oplosmiddelen en nog onbekende stikstofverbindingen (mogelijk amfetamine en/of andere amines). Daarnaast is er ook een drijflaag aanwezig. Een proefonttrekking gaat aantonen wat de opties zijn voor grondwater en drijflaag onttrekking.

De overlast voor de naastliggende bedrijven wordt zo veel mogelijk beperkt; ze waren op geen enkele manier betrokken bij de drugsproductie.

In het artikel van Omroep Brabant kun je meer lezen over hoe een drugsafvaldumping wordt opgeruimd.

 

Meer informatie?

Paul van Berkel

Assistent Projectleider Realisatie & Onderhoud


0614669130