Veiligheid

Door 24Safe binnen onze complete organisatie in te zetten proberen wij het veiligheidsbewustzijn te vergroten.

Het werk dat wij uitvoeren brengt grote veiligheidsrisico’s met zich mee. Niet alleen voor onszelf maar ook voor onderaannemers, leveranciers, opdrachtgevers, bezoekers, passanten en onze omgeving. Veiligheid is daarom topprioriteit binnen Strukton Milieutechniek. Veiligheid gaat voor alles, altijd en overal, dag en nacht. Alleen dan zijn wij 24Safe.

24Safe is het veiligheidsprogramma binnen Strukton Milieutechniek. Het 24Safe programma heeft vier pijlers waar het op leunt: Denk, Deel, Waarschuw en Veilig. De ambitie die wij hebben is dat niemand gewond raakt en iedereen gezond blijft. Onze missie “Samen scherp op veiligheid” zetten we kracht bij doordat we gebruik maken van de 24Safe veiligheidsapp.

 

Samen scherp op veiligheid

Wij werken volgens, en volgen, strikte regels om veilig werken te waarborgen. Iedereen die op onze locaties is; bezoekers, werknemers of opdrachtgevers zijn in het bezit van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en relevante certificaten. Doordat 24Safe binnen onze complete organisatie ingezet wordt proberen wij het veiligheidsbewustzijn te vergroten.

Onze visie

  • Niets wat wij doen is het waard om gewond te raken
  • Veilig werken is een integraal onderdeel van het vakmanschap van onze mensen en de mensen waarmee we samenwerken Veiligheid is verankerd in de genen van onze organisatie
  • Veilig werken is voor ons een essentiële voorwaarde voor succes.

Onze waarden en normen

  • Veiligheid is een permanente waarde en geen tijdelijke prioriteit
  • Veiligheid begint bij jezelf. Het draait om ‘ons’, niet om ‘hen’. Het gaat om het nemen van eigen verantwoordelijkheid en het bespreken van (on)veiligheid met elkaar. Hierbij staan we open voor feedback en daar gaan we op een professionele en respectvolle manier mee om.

Safety Culture Ladder Trede 4

Strukton Milieutechniek is in het bezit van trede 4 van de Safety Culture Ladder. Dit onderstreept een ketenaanpak met een hoog veiligheidsbewustzijn, waardoor iedereen na het werk weer veilig thuiskomt. We werken dagelijks, in samenwerking met al onze partners, hard aan het nog bestendiger maken van onze veiligheidscultuur. Bekijk al onze certificaten.

Meer over veiligheid en 24Safe?

Edwin Rijksen

HSE Manager


06-43198880