Vloeistofdichte vloeren en verhardingen

Vloeistofdichte vloeren en verhardingen creëren een waterdicht membraan waardoor een optimale bodembescherming gegarandeerd kan worden.

Wanneer er wordt gewerkt met gevaarlijke, eventueel chemische stoffen,  is het verstandig of zelfs noodzakelijk om gebruik te maken van een vloeistofdichte coating. Een coating creëert een waterdicht membraan waardoor je een optimale bodembescherming kan garanderen.

Vloeistofdichte coatingsystemen voor vloeren, bassins, lekbakken of andere voorzieningen is een van de specialiteiten van Strukton Milieutechniek. Doordat wij altijd met vakkundig en goed opgeleid personeel werken, kunnen we in elke situatie het juiste advies geven. De coatings die wij aanbrengen zijn geschikt voor een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening conform AS6700.

Advies op maat

Strukton Milieutechniek heeft veel kennis van coatingsystemen. Daarnaast hebben we veel ervaring met gevaarlijke stoffen. Door deze twee te combineren kunnen we professioneel advies gericht op praktijkervaring geven. Daarnaast kunnen we flexibel en in vrijwel alle situaties werken. Het voordeel van het toepassen van vloeistofdichte coatings is dat je eventuele toekomstige bodemverontreinigingen kan voorkomen.

Vloeistofdichte coating

Op veel locaties wordt er met gevaarlijke (chemische) stoffen gewerkt. Het is de bedoeling dat, als er onverhoopt een lekkage optreed, deze stoffen niet in de grond/bodem terechtkomen en een grote verontreiniging kunnen veroorzaken met vergaande gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan een chemische spill waarbij chemische stoffen op een vloer of in een opvangbak terecht komen. Een vloeistofdichte coating zorgt er dan voor dat de chemische stof zich niet in de bodem kan verspreiden, wat veel schade kan voorkomen. Een epoxy coating is zelfs bestand tegen zuren en basen waardoor het zeer geschikt is voor locaties waar met chemische producten wordt gewerkt.

Vloeistofdichte vloeren en verhardingen

Om het lekken van afvalstoffen en het verspreiden van bodemvreemde stoffen te voorkomen, ontwikkelen wij, naast vloeistofdichte vloeren, ook vloeistofdichte voorzieningen voor lekbakken en bassins. Dit om te voorkomen dat afvalwater van bedrijven gaat lekken en voor een bodemverontreiniging zorgt. Het is namelijk van groot belang dat de alle voorzieningen van een bedrijf, waar mogelijk een spill kan voorkomen, vloeistofdicht zijn. In de praktijk maken wij onder andere gebruik van de producten van MC-Bauchemie.

Tevens kunnen wij een inspectie laten uitvoeren om de vloeistofdichtheid van de bedrijfsriolering te controleren en om deze zo nodig te renoveren of te repareren. Meer over rioolinspectie en renovatie.

Meer informatie over vloeistofdichte coatings?

Marco de Ruiter

Projectleider Betontechniek


0627458757

Bjorn Verbaken

Projectleider Betontechniek


0625257385

Ontdek meer over Betontechniek

Pagina

Betonreparatie

Lees meer
Lees meer over Betonreparatie

Pagina

Betonbescherming

Lees meer
Lees meer over Betonbescherming

Pagina

Betoninjectie

Lees meer
Lees meer over Betoninjectie