Kwikdampmeting

Wij voeren professionele kwikdampmetingen uit om de veiligheid te waarborgen

Kwik is het enige metaal dat vloeibaar is bij ca. 20°C en staat ook wel bekend als kwikzilver. Het metaal heeft veel voordelige eigenschappen waardoor het veelvuldig voorkomt in toepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan thermometers en barometers maar ook spaarlampen, tl-lampen, kwikschakelaars en kwikbatterijen. Voor de meeste huishoudelijke doeleinden is kwik tegenwoordig verboden in verband met de giftigheid van kwikdampen.

Kwikdamp calamiteiten

Omdat kwik vloeibaar is bij kamertemperatuur springt het overal naartoe wanneer het vrijkomt. Dit zorgt ervoor dat het kwik overal in gaat zitten. Het hecht zich voornamelijk makkelijk aan textiel, schoenen etc. waardoor het weer verder verspreid wordt.

Ons calamiteitenteam staat 24/7 klaar om kwikdampmetingen uit te voeren en zo nodig verontreinigde locaties, ruimtes etc. op te ruimen. We gebruiken hierbij onafhankelijke adembescherming en beschermende kleding zodat we niet in aanraking komen met het kwik en de kwikdampen.

Mocht er onverhoopt een incident gebeuren met kwik, zorg er dan voor dat je niet de stofzuiger gebruikt. Dit bevordert namelijk de verspreiding en vorming van kwikdampen. Daarnaast is het verstandig om de ruimte de luchten zodat de vrijgekomen kwikdampen zich niet opstapelen.

Kwikdampmeting

Kwikdamp is bij zeer kleine hoeveelheden al gevaarlijk voor de gezondheid van de mens. Wanneer we een meting doen gebruiken we de Nippon EMP-3. Met dit apparaat kunnen we realtime-inzicht krijgen in de hoeveelheid kwikdamp die aanwezig is op een bepaalde plek.

Kwikdampmeting bij een drugsafvaldumping waarbij de voertuigen uitgebrand zijn.

Drugsafval met kwik

Naast dat kwik voorkomt in huishoudelijke toepassingen kan het ook voorkomen in het drugsafval dat we regelmatig tegenkomen. Wanneer we het vermoeden hebben dat er kwik tussen het afval zitten gebruiken we de kwikdampmeter. Als er kwik aanwezig is moeten we dit op de juiste manier verwijderen wat soms verregaande gevolgen heeft zoals een bodemsanering of het compleet strippen van een uitgebrande bus.

Drugsafvaldumping waarbij de voertuigen uitgebrand zijn.

Meer informatie over kwikdampmetingen?

Ellen Proos

Manager IM & Verwerving


0625203808

Ontdek meer van Incident Management

Pagina

Afvoer & Verwerking Gevaarlijke stoffen

Lees meer
Lees meer over Afvoer & Verwerking Gevaarlijke stoffen

Pagina

Drugsafvaldumpingen

Lees meer
Lees meer over Drugsafvaldumpingen

Pagina

Gasmeten

Lees meer
Lees meer over Gasmeten