Verontreiniging oppervlaktewater

De kwaliteit van het oppervlakte waarborgen door snelle bereddering. Dat is waar ons calamiteitenteam voor staat.

Oppervlaktewater is erg belangrijk in Nederland. We gebruiken het als vaar, schaats, zwem en drinkwater en het is het leefgebied van planten en dieren. De kwaliteit van het oppervlaktewater in Nederland wordt door de jaren heen steeds beter. Toch komt het helaas nog wekelijks voor dat er verontreinigingen op het water terecht komen. Strukton Milieutechniek is gespecialiseerd in het opruimen van verontreinigingen op het oppervlaktewater.

Direct inzetbaar

Wanneer er een verontreiniging van het oppervlaktewater plaatsvindt, is het zaak om de verontreiniging zo snel mogelijk op te ruimen. Doordat het water vaak in verbinding staat met andere waterwegen is een snelle bereddering belangrijk. Hiermee voorkom je verdere verplaatsing van de verontreiniging. Strukton Milieutechniek is specialist in oppervlaktewater verontreinigingen. Doordat wij 24/7 inzetbaar zijn kunnen we altijd snel ter plekke zijn om verdere verontreiniging te voorkomen.

 

Quote icon Door middel van de oliekerende schermen kunnen we ervoor zorgen dat we de verontreiniging indammen zodat het zich niet verder kan verplaatsen. Quote icon

Oliebooms & oliekerende schermen

Tijdens het beredderen maken we vaak gebruik van oliebooms en/of oliekerende schermen. Door middel van de oliekerende schermen kunnen we ervoor zorgen dat we de verontreiniging indammen zodat het zich niet verder kan verplaatsen. De oliebooms een absorberende werking wat ervoor zorgt dat ze de verontreiniging opnemen. Op deze manier kunnen we de verontreiniging op een efficiënte manier opruimen. Een ander voordeel van de oliekerende schermen is dat ze ook, kroos, drijfvuil en plastic soup tegen kunnen houden waardoor het water gereinigd kan worden.

Inzet van zowel oliekerende schermen als oliebooms om de verontreiniging in te dammen.

Disc Skimmers

Naast het gebruik van oliebooms en oliekerende schermen maken wij ook gebruik van oleofiele disc skimmers. Deze drijvende transferpomp kan olie terug winnen met een snelheid van 20m³ per uur. De skimmer heeft een minimale wateropname en zal olie terugwinnen met een olie-tot-waterverhouding van 98%, wat het benodigde opslagvolume en de kosten van de herverwerking en verwijdering van vuil water drastisch vermindert.

Inzet van een disc skimmer in verontreinigd oppervlaktewater.

Meer informatie over verontreinigd oppervlaktewater?

Ellen Proos

Manager IM & Verwerving


0625203808

Ontdek meer van Incident Management

Pagina

Afvoer & Verwerking Gevaarlijke stoffen

Lees meer
Lees meer over Afvoer & Verwerking Gevaarlijke stoffen

Pagina

Lekkages zware chemicaliën

Lees meer
Lees meer over Lekkages zware chemicaliën

Pagina

Spill-control & wegdekreiniging

Lees meer
Lees meer over Spill-control & wegdekreiniging