Ontruimingen

Bij de aanwezigheid van gevaarlijke (chemische) stoffen zorgen we in overleg met diverse instanties voor het direct veiligstellen en ontruimen van de locatie.

Ontruimingen zijn nodig als er hinderlijke situaties verwacht kunnen worden. Dergelijke situaties kunnen voorkomen wanneer gevaarlijke (chemische) stoffen in het spel zijn.

Strukton Milieutechniek voert in opdracht van diverse gemeenten, politie, fiscale inlichtingendiensten en de overheidsinstanties ontruimingen uit. Hinderlijke situaties in gebouwen of woningen moeten op een veilige manier, maar wel met spoed, ontruimd worden.

Soort ontruiming

We kunnen een ontruiming uitvoeren als er verdachte en (illegale)producten of gevaarlijke stoffen aanwezig zijn. Strukton Milieutechniek zorgt in overleg met de diverse instanties voor het direct veiligstellen en ontruimen van de locatie. Een ontruimingslocatie kan mogelijk verontreinigd zijn en dit brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Wij hebben veel ervaring met het behandelen en verwerken van gevaarlijke stoffen.

Bij ontruimingen van gevaarlijke locaties moet je denken aan drugslabs of bijvoorbeeld illegale productie van gebruiksgoederen. Vaak worden de illegale producten geproduceerd door gebruik te maken van gevaarlijke chemische stoffen. Een ontruiming kan dus niet zomaar plaatsvinden. Strukton Milieutechniek heeft veel ervaring met gevaarlijke stoffen.

Lachgas

Een alsmaar toenemend probleem is het aantreffen van lachgas. Lachgas is een gevaarlijke stof die we steeds vaker aantreffen op verschillende locaties of bij een dumpingen. Het gevaar van lachgas is dat het brand kan veroorzaken. Daarnaast is het lachgas vaak onder druk opgeslagen waardoor er een ontploffingsgevaar ontstaat. Een veilige ontruiming van aangetroffen lachgas is dus een must.

Advies & vakkundigheid

Strukton Milieutechniek heeft veel kennis van gevaarlijke (chemische) stoffen. Naast onze theoretische kennis beschikken we over veel praktijk ervaring waardoor we elke situatie goed in kunnen schatten. We kunnen professioneel advies geven en de ontruiming uitvoeren. Tevens beschikken we over de juiste certificaten en over vakkundig opgeleid personeel. Bij een ontruiming maken we van te voren een plan van aanpak zodat we de risico’s zoveel mogelijk kunnen uitsluiten en zodat de veiligheid gewaarborgd blijft.

Meer advies over ontruimingen?

Ellen Proos

Manager IM & Verwerving


0625203808

Ontdek meer van Incident Management

Pagina

Afvoer & Verwerking Gevaarlijke stoffen

Lees meer
Lees meer over Afvoer & Verwerking Gevaarlijke stoffen

Pagina

Drugslab ontmantelen

Lees meer
Lees meer over Drugslab ontmantelen

Pagina

Spill-control & wegdekreiniging

Lees meer
Lees meer over Spill-control & wegdekreiniging