Asbestdumpingen

Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om illegale asbestdumpingen veilig en vakkundig op te ruimen.

Asbestdumpingen zijn een veelvoorkomend probleem in heel Nederland. Vaak dumpt men asbest als gevolg van illegale sloop werkzaamheden met de reden kosten te besparen.

Het dumpen van asbest is gevaarlijk en is daarom een milieudelict. Asbest kan grote gevolgen voor de gezondheid hebben. Kom je een asbestdumping tegen? Meld het dan direct.

Waarom wordt asbest illegaal gedumpt?

Asbest is sinds 1993 verboden in Nederland. Dit heeft als effect dat we asbest, bij aanwezigheid in bijvoorbeeld gebouwen, moeten afvoeren. Dit kan voorkomen als een gebouw gesloopt of gerenoveerd wordt. Allereerst moeten we, door een asbestinventarisatie, in kaart brengen welke soorten asbest er aanwezig zijn en om welke hoeveelheid asbest het gaat. Als dit gebeurt is kunnen we het asbest veilig volgens de regelgeving saneren.

De omgeving wordt eerst afgezet met afzetlint en/of bouwhekken. Het asbest wordt op de juiste manier verpakt en afgevoerd naar een erkend verwerker.

Hoe gaan we te werk bij asbestdumpingen?

We staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om illegale asbestdumpingen veilig en vakkundig op te ruimen. Zodra er een melding binnen komt, kunnen we binnen 2 uur ter plekke zijn. Allereerst zetten we de omgeving af met waarschuwingsborden en afzetlint en/of bouwhekken. We verpakken het asbest op de juiste manier zodat het naar een erkende verwerker afgevoerd kan worden. We inspecteren het werkgebied en na goedkeuring geven we het weer vrij zodat men het weer veilig kan betreden.

Wat doe je als je een illegale asbestdumping vermoedt?

Asbest komt in verschillende materialen/toepassingen voor. In Nederland zijn er 3500 asbest toepassingen bekend. Het is daarom niet altijd even makkelijk om asbest te herkennen. Daarom is ons advies: Bij twijfel, altijd melden. Asbest kan o.a. verwerkt zijn in afvoerbuizen, golfplaten, schoorstenen, plafondplaten, vensterbanken, cement of vloerzeil.

Veiligheid is prioriteit dus zorg ervoor dat je op afstand blijft van het gedumpte afval. Het saneren van een dumping vraagt om een specialist, we zijn die specialist met jarenlange ervaring in asbestsaneringswerkzaamheden.

Asbestdumping melden?

Bel 0800 - 2211 221. 24/7 bereikbaar.

Bel ons

Meer advies over asbestdumpingen? Neem contact met ons op.

Roald Verschuur

Hoofd Uitvoerder Asbest & Chroom-6


0621565374

Ron van Weers

Tendercoördinator


0625131772

Ontdek meer van Incident Management

Pagina

Asbestbranden

Lees meer
Lees meer over Asbestbranden

Pagina

Asbestsaneringen

Lees meer
Lees meer over Asbestsaneringen

Pagina

Spoedsanering

Lees meer
Lees meer over Spoedsanering