RKVV DIA & Strukton Milieutechniek gaan samen voor een schonere milieu

Zoals je wellicht al weet gaat per juli 2023 een verbod gelden voor de gratis verstrekking van plastic wegwerpbekers. Dit verbod komt er zodat we met z’n allen kunnen werken aan een schonere toekomst met minder plastic vervuiling.

In samenwerking met RKVV DIA hebben wij, Strukton Milieutechniek, ervoor gekozen om een speciale oplossing te zoeken voor deze wetswijziging. De duurzame plastic beker die je nu in de hand hebt gaat lang mee en hoeft dus niet weggegooid te worden.

Speciaal voor dit initiatief zijn er 2000 herbruikbare bekers geproduceerd. Ieder van deze gaat tot wel 300 vaatwasbeurten mee. RKVV DIA heeft wekelijks ongeveer 900 bekers nodig om ranja te verstrekken. Omgerekend gaan de bekers dan minimaal 10 jaar mee. RKVV DIA bespaart dan om en nabij 6.500 kilo plastic afval!

Strukton Milieutechniek staat voor een schoner milieu. We dragen dit uit in onze visie en het is terug te zien in de werkzaamheden die we uit voeren. Met saneringen herstellen we de foute keuzes uit het verleden. Met spoedoplossingen voorkomen we ergere verontreinigingen in het heden en met preventieve- en herstelwerkzaamheden beschermen we de toekomst.

Een duurzame plastic beker waarmee we een berg plastic afval kunnen voorkomen past perfect in deze visie. We zijn daarom ook blij dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen. Vanaf nu zijn we samen aan de bal voor een schoner milieu!

Meer weten over dit project?

Diederik Hillemans

Directeur


076 596 0500