Betoninjectie

Met onze betoninjectietechnieken leveren wij oplossingen voor diverse uitdagingen, zowel boven als onder het wateroppervlak.

Scheurinjectie

Wij bezitten de nodige certificeringen voor betoninjecties, in overeenstemming met CUR-aanbeveling 119. Na een zorgvuldige analyse van de mogelijke oorzaak van een scheur, selecteren we de geschikte injectiemethode en het materiaal om het probleem effectief aan te pakken. Voor het dichten van lekkende scheuren gebruiken we een polyurethaan injectievloeistof, terwijl constructieve scheuren worden aangepakt met epoxy injectievloeistof. Voor grotere scheuren of holtes zetten we (micro)cement of Dämmer in.

Na een grondige evaluatie van elk geval kiezen we het meest effectieve materiaal om een probleem op te lossen. Onze specialist in betononderhoud staat klaar om u hierbij te assisteren.

Bodemstabilisatie

Bodemstabilisatie houdt in dat we bodeminjecties uitvoeren in lagen zoals zand, met materialen zoals waterglas/harder, kunstharsen, acrylaatgels of microcement. Dit is een bewezen methode om waterdoorlatendheid te verminderen en een stabielere ondergrond te creëren. Deze techniek is relatief eenvoudig en kosteneffectief.

 

Quote icon Na zorgvuldige bestudering van de situatie, bepalen we welk materiaal het beste volstaat om het probleem op te lossen. Quote icon

Bouwkuipafdichting

Bouwkuipen worden vaak gerealiseerd met onderwaterbeton, wat normaal gesproken waterdicht moet zijn. Soms ontstaan er echter problemen zoals scheuren of lekkages, die voor overlast zorgen tijdens de bouw. Deze worden vaak verholpen door injectie met kunsthars, vanwege de aanpasbare reactietijd en thixotrope eigenschappen. Injectietechnieken zijn een belangrijke maatregel, vooral als de maximaal toegestane lekkagegrens in zicht komt.

Tunnelafdichting

Onze expertise in het injecteren stelt ons in staat om kwetsbare delen van tunnels te versterken en af te dichten. We zijn ook gespecialiseerd in het duurzaam afdichten van naden en kieren, vooral in geboorde tunnels. Deze tunnels bestaan uit segmenten die nooit volledig waterdicht zijn. Wij inspecteren zorgvuldig om eventuele lekkages te dichten, wat zorgt voor een betrouwbare oplossing.

Onderwaterbetoninjectie

In samenwerking met verschillende duikbedrijven kunnen we ook onderwaterafdichtingen realiseren, zoals bij lekkende damwanden en betonnen kademuren.

Interessante projecten

Uitbreiding Verdeelstations Hoogspanning

De velden op de stations zullen aangepast worden om deze grotere capaciteit aan te kunnen.

Lees meer
Lees meer over Uitbreiding Verdeelstations Hoogspanning

Project Gova 7B (Groot Onderhoud Vaarwegen)

In het kader van het groot onderhoud van Vaarwegen 7b, heeft SMT Betontechniek een breed scala aan herstelwerkzaamheden uitgevoerd op het project.

Lees meer
Lees meer over Project Gova 7B (Groot Onderhoud Vaarwegen)

Spuitbeton Amsterdam Amstel

In Amsterdam onder Station Amsterdam Amstel bevindt zich een tunnel die niet bij het grote publiek bekend is. Deze tunnel is namelijk al heel wat jaartjes niet meer in gebruik op de manier die we gewend zijn.

Lees meer
Lees meer over Spuitbeton Amsterdam Amstel

Meer informatie over betoninjectie?

Marco de Ruiter

Projectleider Betontechniek


0627458757

Bjorn Verbaken

Projectleider Betontechniek


0625257385