Betonreparatie

Bij Betontechniek zijn we experts in het bouwen met beton, dankzij onze diepgaande kennis en uitgebreide ervaring. We bieden hoogwaardige expertise in de reparatie van beton.

Beton, bekend om zijn stevigheid, massa en kostenefficiëntie, is een populair materiaal dat tal van voordelen biedt ten opzichte van andere bouwmaterialen.

In bebouwde omgevingen zijn de eisen aan bouwwerkzaamheden hoog, met vaak beperkte ruimte en strakke deadlines. Ons werk omvat dan ook innovatieve technieken die het bouwproces ondersteunen en optimaliseren, evenals methoden om de levensduur en kwaliteit van betonconstructies te verbeteren of te herstellen.

Noodzaak van Betonreparatie

Beton kan verzwakken door factoren als veroudering, brand, ontwerp- of uitvoeringsfouten, weersomstandigheden en blootstelling aan zuren of chloriden. Een veelvoorkomend probleem is roestende wapening, wat kan leiden tot uitzetting en schade aan het beton. Het is cruciaal om beton te renoveren wanneer het niet meer voldoet aan de normen, om de structurele veiligheid van het bouwwerk te garanderen. Wij van Betontechniek kunnen het beton duurzaam renoveren, zodat het weer langdurig meegaat.

Alle Expertise Onder Één Dak

Binnen Strukton Milieutechniek hebben we een gespecialiseerd team voor betonreparaties samengesteld. Dit team houdt zich bezig met inspecteren, repareren, renoveren en conserveren van betonconstructies. We werken aan projecten zoals kades, bruggen, tunnels, onderdoorgangen, wegen en industriële fabriekslocaties.

Onze expertise in verschillende soorten beton, zoals gewapend beton, voorgespannen beton, lichtgewichtbeton en onderwaterbeton, in combinatie met onze kennis van betonreparatietechnieken, garandeert de duurzaamheid van onze herstelwerkzaamheden. Kwaliteit en duurzaamheid zijn onze kernwaarden.

Betonrenovatie Station Delft Campus

Certificeringen en Specialismen

Afdeling Betontechniek is volledig gecertificeerd voor betonreparatie volgens NEN-EN 1504, CUR-aanbeveling 118 en BRL 3201 deel 1 en 2. Dit stelt ons in staat om esthetische, technische en constructieve reparaties te verzorgen. In ons team werkt ook een gespecialiseerde Betononderhoudskundige. We pakken alle reparatiewerkzaamheden zelf aan.

Onze Specialisaties Omvatten:

  • Ondersabelingen
  • Betoninjectie
  • Aanbrengen van coatingen
  • Industrieel betononderhoud
  • Betontechnisch onderzoek
  • Betonvloer liften
  • Vloeistofdichte vloeren en verhardingen
  • Anti-graffiti & hydrofoberen
  • Brandwerende bekleding
  • Aanbrengen van spuitbeton

Bij Betontechniek zetten we advies direct om in effectieve oplossingen. Ons veelzijdige team is opgeleid in diverse disciplines, wat ons in staat stelt grotere of complexere projecten volledig te ondersteunen.

 

Quote icon Het voordeel van onze afdeling Betontechniek is dat we de werkzaamheden zelf uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat we het advies direct kunnen omzetten in passende oplossingen. Quote icon

Betonreparatie Technieken

Bij schade aan beton is renovatie noodzakelijk. Het is belangrijk om de oorzaak van de schade te achterhalen om toekomstige problemen te voorkomen. Onze Betononderhoudskundige staat klaar om hierbij te helpen.

Reparaties voeren we uit via handmatige methoden, aangieten of spuitbeton. We kunnen spuitbeton zelfs in de juiste kleur toepassen, waardoor de reparatie bijna onzichtbaar wordt. Om betonschade te voorkomen, zijn carbonatatieremmende vloeistofdichte coatings een effectieve oplossing, die het beton beschermen tegen weersinvloeden.

Betonreparatie projecten

Reparatie Customer Switching Station

SMT Betontechniek voert ook diverse kleinschalige betonreparaties uit. Het repareren in kleur, profiel, structuur of andere afwerkingen kunnen we ook voor je verzorgen.

Lees meer
Lees meer over Reparatie Customer Switching Station

Renovatie Boshoverbrug Weert

Tijdens groot onderhoud aan de Boshoverbrug in Weert hebben we diverse betonreparaties uitgevoerd. De opdrachtgever heeft de profielen van de voegovergangen verwijderd om ze vervolgens te kunnen vervangen.

Lees meer
Lees meer over Renovatie Boshoverbrug Weert

Betonrenovatie Schinkelbrug Amsterdam

In opdracht van Strukton Rail werkte wij voor ProRail aan het herstellen van diverse betonschades aan de Schinkelbrug, in het spoor en vanaf het water.

Lees meer
Lees meer over Betonrenovatie Schinkelbrug Amsterdam

Meer informatie over betonreparatie?

Marco de Ruiter

Projectleider Betontechniek


0627458757

Bjorn Verbaken

Projectleider Betontechniek


0625257385